Drik alkohol og lev længere

Ny forskning fra det amerikanske University of Colorado viser dog, at der blandt afholdsfolket er stor forskel på, hvor længe man lever.

Forskerne har længe vidst, at dem, der drikker moderat ligger lunt i svinget - det er dem, der drikker meget alkohol og dem, der slet ikke drikker, der dør tidligst.

Nu har man fundet ud af, at grunden til, at man ikke drikker, har indflydelse på, hvornår man dør, fortæller en af forskerne bag undersøgelsen, sociologiprofessor Richard Rogers.

Han og kollegerne brugte en undersøgelse fra 1988, hvor 41.000 personer svarede på spørgsmål om deres alkoholvaner. Forskerne vidste samtidig, hvem af respondenterne, der siden var døde.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

De delte afholdsfolket op i undergrupper. Her fandt man ud af, at dem, der ikke drikker på grund af religion eller moral, deres opdragelse eller på grund af deres forpligtelser til familien, havde nogenlunde samme dødsrate som dem, der drikker moderat.

Dem, der tidligere har drukket alkohol, døde tidligere end resten af den alkoholfrigruppe.

Richard Rogers konkluderer, at mange i den gruppe muligvis er tørlagte alkoholikere eller tidligere har haft problemer med alkohol, hvilket gør dem mere udsatte.

- Jeg mener, at ideen, om at alkohol kan være en smule gavnlig, er overdrevet. Der kan være andre faktorer, der bringer dødsraten ned for de moderate drikkere ned. Det er ikke bare det at drikke, siger han.

Dagens Gossip