Drillo revser indsatsen i unødvendig norsk EM-fiasko

Søndag aften bookede Ungarn billet til EM-slutrunden i Frankrig næste sommer efter samlet sejr over Norge.

Med 1-0 ude og 2-1 hjemme søndag gik Ungarn videre med samlet 3-1, og den norske landstræner Per-Mathias Høgmo får voldsom kritik fra flere sider.

Høgmo havde skiftet meget ud på holdet i forhold til den første af de to kampe, og det får han hug for af blandt andre den tidligere landstræner Egil "Drillo" Olsen.

- Vi skulle ud og lave to mål, og så skaber vi næsten ingenting. Det skyldes delvist, men ikke udelukkende, en uheldig holdopstilling, siger Drillo til norsk TV2.

Ikke alt skyldes dog trænerens fejlslagne hold ifølge Drillo, som i to omgange selv har stået i spidsen for det norske landshold - senest fra 2009 til 2013.

- Den største skuffelse er dog præstationen før pausen. Det var ganske ynkeligt, lyder den hårde kritik fra den tidligere landstræner, som mener, det er helt unødvendigt, at Norge ikke skal til EM.

- Vi burde have slået et hold som Ungarn klart over to kampe, siger Drillo.

I den første kamp fik Per-Mathias Høgmo hård kritik for slet ikke at bruge stortalentet Martin Ødegaard. Han fik chancen i returkampen uden at gøre en forskel.

Til kampen søndag valgte at Høgmo at stille med AZ Alkmaar-offensivspilleren Markus Henriksen helt i front foran Ødegaard, men det blev en fiasko.

Henriksen fortalte efterfølgende til pressen, at han aldrig har spillet frontangriber på seniorniveau, og det har rejst store spørgsmål omkring Høgmos holdsammensætning.

Men landstræneren mener ikke, at han gamblede.

- Det var ikke en satsning. Vi valgte spillere, som er i god form, og vi havde lagt en strategi, som vi troede på, sagde Høgmo efter kampen til VG.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip