Drøm om dansk hold i russisk ishockeyliga får nyt liv

Tilbage i 2011 fik Danmarks Ishockey Union (DIU) et tilbud om at skabe et dansk ligalandshold, som skulle indtræde i Kontinental Hockey League (KHL), som er verdens næststørste ishockeyliga - efter den amerikanske NHL.

Trods fristelsen endte det med et pænt nej tak, da økonomien i projektet var for usikker, men med regeringens nye forslag om en kapitalfond til dansk holdsport er drømmen igen blevet aktuel.

- Viser fonden sig at blive til noget, kan det meget hurtigt blive aktuelt. Dermed ikke sagt, at det er det, vi vil, siger DIU-direktør Ulrik Larsen til Politiken.

Det vil forbundet tage stilling til, såfremt fonden bliver til noget.

- Men rent sportsligt er det virkelig attraktivt for dansk ishockey at blive en del af en liga, hvor vores bedste spillere kan blive matchet på internationalt topniveau hver uge, siger Ulrik Larsen om den russiskdominerede liga.

Ligaen lider økonomisk under konflikten mellem Ukraine og Rusland og de deraf følgende sanktioner og faldende oliepriser, som har fået de rige russiske selskaber til at holde igen med pengestrømmen til ligaen og klubberne.

Derfor er hold og penge fra andre europæiske lande mere interessante end nogensinde for KHL. Ligaen tæller allerede hold fra blandt andet Finland, Slovakiet og Letland.

Endnu er det dog for DIU kun et spændende projekt i horisonten, som dels kræver en realisering af forslaget om en vækstfond og dels velvillige sponsorer.

Ulrik Larsen anslår over for Politiken, at et dansk hold i KHL vil kræve et årligt budget på 35-50 millioner kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip