Drømmeboligen svær at få

Drømmeboligen kan være svær at få. Det må de mange tusinde danske førstegangskøbere sande. Seks ud af ti nye boligkøbere har måtte gå på kompromis, når de skulle anskaffe det første hus.

Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har lavet for Realkreditrådet. Via internet er 955 familier, der har købt bolig inden for de seneste fire år, blevet interviewet.

Resultaterne viser, at 60 pct. har mærket begrænsninger i forhold til deres ønsker, når boligen skulle købes. Og det er først og fremmest beliggenheden, som det kniber med.

Af dem, der har oplevet begrænsninger i deres boligvalg, har 36 pct. måtte give køb på beliggenheden. For over halvdelen af førstegangskøberne er beliggenheden samtidig den faktor, som de ligger mest vægt på, når den rigtige bolig skal vælges.

Kvaliteten og størrelsen af boligen er to andre forhold, hvor de unge familier hellere ikke helt får deres ønsker opfyldt. Undersøgelsen viser også, at en del boligejere har svært ved at gennemskue fordele og ulemper ved forskellige typer realkreditlån

Dagens Gossip