To drømmemål af FCN ender stærk FCK-stime

20/03/2016

Det blev et underholdende opgør på Farum Park søndag eftermiddag, da FC Nordsjælland tog imod FC København, og kampens to pragtmål lyste op på en ellers i forvejen solbeskinnet forårsdag.

Emre Mor diskede op med en Lionel Messi-agtig solopræstation ved 1-0-målet, mens en langskudsperle fra Tobias Mikkelsen afgjorde kampen få minutter før tid til 2-0.

Fra start var det to hold med lyst til at spille fodbold, og bolden blev flyttet mange meter langs kunstgræstæppet på Farum Park.

FCN var første hold til at lykkes med et opspil, som resulterede i en stor chance efter godt ti minutter.

Flotte kombinationer fik frigjort Tobias Mikkelsen i højre side af feltet, og en aflevering på tværs blev mødt af en helt fri holdkammerat, men den flade afslutning blev blokeret på målstregen af Erik Johansson.

FCK's største chance i første halvleg tilfaldt Nicolai Jørgensen. Med en overraskende aflevering fra højre side fik Peter Ankersen spillet angriberen helt fri foran David Jensen, som dog kom hurtigt ud af målet og fik gjort vinklen lille for FCK'eren.

0-0 holdt til pausen trods fin spillemæssig underholdning.

Godt fem minutter inde i anden halvleg var FCK tæt på at tage føringen, men Youssef Toutouh kunne ikke dreje bolden i kassen tæt under mål efter lidt tilfældige afretninger.

Og få minutter senere viste FCN-talentet Emre Mor, at hans pragtmål i forårspremieren i Viborg på ingen måde var en enlig svale.

I en kontra modtog han bolden på midten i fremløb mod en FCK-bagkæde, som ellers var i balance. Men den driblestærke angriber satte med få træk et par mand af, og i fri position lagde han iskoldt bolden ind bag Robin Olsen - en genistreg af Emre Mor.

Scoringen medførte et stort FCK-pres, og anfører Thomas Delaney var midtvejs i halvleg i to omgange tæt på at udligne, men han var uskarp foran mål.

FCK fortsatte med dominere, men FCN afviste med kløgt og holdt fint fasten i bolden i flere perioder, og få minutter før tid afgjorde Tobias Mikkelsen sagerne med et fantastisk langskudsmål helt op i nærmeste målhjørne fra 25 meters afstand.

2-0 blev kampens resultat, men FCK fører fortsat Alka Superligaen med seks point ned til Sønderjyske på andenpladsen.