Drømmemål sikrer Esbjerg sejren i jysk bundbrag

11/03/2016

Et sandt klassemål var med til at hive 2-1-sejren hjem for Esbjerg, da AGF var på besøg i et intenst opgør i Alka Superligaen.

Fra kampens begyndelse forsøgte værterne da også at give det fremmødte hjemmepublikum fuld valuta for pengene.

Efter knap 20 minutters spil snød lejesvenden Ronnie Schwartz AGF-forsvaret med et par fikse træk, inden bolden lidt tilfældigt endte i fødderne hos Nikolaj Hagelskjær, der sendte bolden ind i et tomt AGF-mål.

AGF prøvede hurtigt at svare igen, men aarhusianerne var slet ikke tæt på at score i løbet af de første 45 minutter.

Efter pausen blev det dog bedre, da Morten "Duncan" Rasmussen kom først på et fladt indlæg og ramte stolpen. Optimismen nåede dog ikke at blomstre længe hos AGF, inden Esbjergs Magnus Levken gjorde det til 2-0 på et drøn af et langskud.

Herefter satte AGF sig på spillet, men gæsterne havde svært ved at dirke vestjydernes defensiv op.

Midt i anden halvleg lykkedes det dog, da Emil Nielsen pludselig stod fri ved et hjørnespark.

AGF-debutanten knaldede til bolden første gang, og en ellers storspillende Jeppe Højbjerg i Esbjergs mål kunne ikke reagere hurtigt nok til at stoppe Emil Nielsens afslutning.

I slutfasen jagtede AGF en udligning, men Glen Riddersholms tropper forcerede spillet og nåede aldrig frem til de helt åbne chancer.

Med sejren ligger Esbjerg fortsat på en 11.-plads med 21 point. Det er to point færre end AGF.

Esbjerg har dog langt til nedrykningsstregen, hvor Hobro virker isoleret med blot 10 point.