Drømmemål udskyder AGF's oprykningsfest

23/05/2015

Fodboldklubben AGF formåede endnu engang ikke at sikre sig sejren, der kunne have sikret holdets oprykning til Alka Superligaen.

Skive IK ødelagde festen for aarhusianerne, da kampen endte 1-1 på Spar Nord Arena på et drømmehug fra Skives John Dyring.

Fra kampens begyndelse lagde Superliga-aspiranterne pres på hjemmeholdet, der samtidig forholdt sig afventende. Efter 12 minutter udmøntede østjydernes pres sig i en scoring.

Davit Skhirtladze tog en flot dribletur på venstrekanten, og inde i feltet lå Kim Aabech, der nemt kunne sætte bolden ind bag Skive-målmand Mathias Rosenørn. Det var Aabechs scoring nummer 16 i 1. division i denne sæson.

Scoringen ændrede ikke noget på AGF's spil, der fortsatte et tungt pres.

Særlig farligt blev det ofte på indlæg fra AGF's venstre side, hvor Skive var usikre i clearingerne, der ofte resulterede i halve chancer på nedfaldsbolde. Især Vatzadse var tæt på at gøre det til 2-0 efter 36 minutter.

Der skulle spilles knap 45 minutter, før Skive kom tæt på en udligning. Danilo Arrieta trak igennem AGF's forsvar, men vinklen blev for spids, og Arrieta formåede ikke at ramme målet.

Skive, der allerede er sikret overlevelse i 1. division, kom efter pausen bedre med i opgøret og var i flere omgange tæt på AGF's mål. Alligevel var det helt ud af det blå, at John Dyring efter 57 minutter smadrede bolden op i krogen et stykke ude fra feltet.

Herefter fik Skive bedre fat og havde flere chancer for at komme foran, blandt andet med et drilsk skud på overliggeren. I kampens sidste 10 minutter kom AGF højt frem på banen, men chancerne udeblev, og opgøret endte dermed 1-1.

Samme resultat fik AGF mod HB Køge i sidste spillerunde.

AGF har yderligere to matchbolde til at sikre oprykningen. 30. maj møder AGF Lyngby, mens sæsonens sidste opgør bliver hjemme mod AB.