Drømmerpris til Oliver Stone

Instruktøren modtog nemlig den såkaldte Wild Dreamer Award ved Subversive Film Festival i Zagreb søndag aften.

Stone er i Europa for at præsentere sin dokumentarserie »Untold History of the United States« og til hjemturen må han også finde plads i kufferten til det nye trofæ.

Den Oscar-belønnede filmskaber er den første modtager af festivalens hæderspris og sagde i sin takketale, at han var stolt af udmærkelsen, men dokumentaren fyldte øjensynligt lige så meget i hans bevidsthed:

»Jeg er særligt stolt over at være her for at vise vores dokumentarserie«, sagde Stone og fortsatte: »Jeg møder altid en masse selvkritik i Østeuropa og det beundrer jeg, for det er noget, vi godt kunne bruge mere af i USA. Der må gerne blive stillet flere spørgsmål om, hvad vi har gang i. Det er vigtigt at være undergravende, men også at sætte spørgsmålstegn ved, hvad man selv foretager sig. På dette punkt har Vesten og specielt USA behov for at blive udfordret«, sluttede Stone.

Instruktørens seneste biograffilm var »Wall Street: Money Never Sleeps« fra 2010. Siden har Stone beskæftiget sig med dokumentarserien, der sluttede på amerikansk TV i januar.

Dagens Gossip