Drømmestart for Laudrup i Europa League

Det var lidt pudsigt at betragte startopstillingerne på de to hold inden Valencias kamp mod Swansea på Mestalla i Europa League. For mens det spanske hjemmehold kun havde fire spaniere i startopstillingen, sendte Michael Laudrup et walisisk mandskab på banen med seks spaniere.

Der var dog ikke spaniere involveret i den situation efter bare ti minutter, der meget vel kan have afgjort kampen. Hjemmeholdets franskmand Adil Rami så nemlig direkte rødt, da han som sidste mand bremsede Swanseas ivorianer Wilfried Bony, der ellers havde frit løb mod mål.

Der skal imidlertid mere end et frispark til at stoppe Bony, der fem minutter efter var på pletten, da han helt fri foran mål kunne bringe Swansea foran 1-0 på et indlæg fra spanske Michu.

Så var det op ad bakke for de 10 tilbageværende Valencia-spillere, der ikke i resten af halvlegen for alvor formåede at lægge pres på de gæstende walisere, der var i fuld kontrol.

Michael Laudrups udvalgte var samtidig klogt spillende og desuden uhyre effektive, når chancen bød sig. Det gjorde den to gange et kvarter inde i anden halvleg.

Først blev Michu spillet dybt i højre side og hamrede bolden ind ved nærmeste stolpe til 2-0. Og tre minutter senere cementerede Jonathan De Guzman walisernes sejr, da han direkte på frispark bragte Swansea foran 3-0.

Så var kampen på Mestalla naturligvis afgjort og Michael Laudrup og Swansea fik dermed den bedst tænkelige start på Europa League, hvor de to øvrige hold i gruppen er schweiziske St. Gallen og det rusiske mandskab Kuban Krasnodar.

De to mødtes i Schweiz, hvor St. Gallen vandt 2-0. Dermed er der topkamp i næste spillerunde den 3. oktober, hvor Laudrups helte tager imod schweizerne i Swansea.

 

 

 

Dagens Gossip