Drone-angreb og omfattende terrorplaner i Yemen

Planerne skulle ifølge Rajeh Badi, som er premierminister Mohammed Salem Basindwas presserådgiver, have været udført af flere folk fra al-Qaeda, klædt i yemenitiske uniformer, i søndags.

»Planerne var rettet mod al-Dabbah-anlægget, Belhaf-gasanlægget i Hadramout-provinsen og hovedbyen Mukalla,« siger Rajeh Badi ifølge Reuters.

Han oplyser endvidere, at terroraktionen blev forhindret ved at indsætte sikkerhedsstyrker rundt om olie- og gas-eksportanlæggene og ved at forbyde alle personer adgang til området.

Onsdag blev syv personer fra al-Qaeda ifølge AFP desuden dræbt ved et amerikansk drone-angreb, hvor to biler blev ramt. Det skete tidligt om morgenen i den sydlige Shabwa-provins.

»Det efterlod biler og personer i flere stykker,« siger en kilde ifølge AFP.

Flere lande, herunder USA, Frankrig, Holland, Norge og Storbritannien, har på grund af den ulmende uro lukket deres ambassader i hovedstaden, Sanaa, og evakueret personale i landet. Tirsdag lukkede USA således i alt 19 ambassader og konsulater i mellemøstlige lande på grund af frygt for terror. Frygten bunder i aflyttede samtaler mellem højtstående al-Qaeda-personer om konkrete terrorplaner.

Myndighederne i Yemen, som er et af Mellemøstens fattigste lande og et af de mest aktive al-Qaeda-reder, udtrykker fortsat frygt for terrorplaner, og landets sikkerhedsstyrker er således i højeste alarmberedskab.

Dagens Gossip