Drone dræber pakistansk taleban-leder

Der er ifølge pakistanske sikkerhedskilder tale om Wali-ur-Rehman, som var udset til at efterfølge Hakimullah Mehsud, og derfor er der tale om et kæmpe slag mod den pakistanske taleban-bevægelse, vurderer sikkerhedskilderne.

Skønt allieret med Taleban i Afghanistan udgør den pakistanske taleban-bevægelse en selvstændig organisation, der udfører blodige angreb mod civile og militære mål i Pakistan.

Tidligere onsdag forlød det, at syv blev dræbt under et droneangreb i det nordlige Waziristan, som er det første, siden pakistanerne 11. maj valgte en ny mere USA-kritisk regering under ledelse af Nawaz Sharif, og det første siden USAs præsident Barack Obama for nylig antydede, at der skulle skæres ned i omfanget af droneangreb.

Ifølge oplysninger fra kilder i området affyrede den amerikanske drone to missiler mod et hus i landsbyen Chasma, hvorfra lokale stammefolk bjærgede syv lig.

Det pakistanske udenrigsministerium fordømte onsdag droneangrebet som en overtrædelse af Pakistans nationale suverænitet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip