Drone dræber pakistansk taleban-leder

Der er ifølge pakistanske sikkerhedskilder tale om Wali-ur-Rehman, som var udset til at efterfølge Hakimullah Mehsud, og derfor er der tale om et kæmpe slag mod den pakistanske taleban-bevægelse, vurderer sikkerhedskilderne.

Skønt allieret med Taleban i Afghanistan udgør den pakistanske taleban-bevægelse en selvstændig organisation, der udfører blodige angreb mod civile og militære mål i Pakistan.

Tidligere onsdag forlød det, at syv blev dræbt under et droneangreb i det nordlige Waziristan, som er det første, siden pakistanerne 11. maj valgte en ny mere USA-kritisk regering under ledelse af Nawaz Sharif, og det første siden USAs præsident Barack Obama for nylig antydede, at der skulle skæres ned i omfanget af droneangreb.

Ifølge oplysninger fra kilder i området affyrede den amerikanske drone to missiler mod et hus i landsbyen Chasma, hvorfra lokale stammefolk bjærgede syv lig.

Det pakistanske udenrigsministerium fordømte onsdag droneangrebet som en overtrædelse af Pakistans nationale suverænitet.

Dagens Gossip