Droner skal overvåge Australiens grænse

Australiens premierminister planlægger at købe droner til at overvåge landets grænser.

Hvor mange, hvornår og hvor dyrt, det bliver, er endnu ikke offentliggjort.

Men ifølge den australske tv-kanal ABC regner man med, at droneprojektet vil koste mellem knap fem og 15 milliarder kroner og skaffe 100 arbejdspladser.

De ubemandede Triton-droner, som får base i millionbyen Adelaide på Australiens sydkyst, kan holde sig i luften i 33 timer og flyve i over 15 kilometers højde, fortæller Australiens premierminister, Tony Abbott.

Han mener, at dronerne vil få en betydelig rolle inden for australsk sikkerhed.

- Vi har brug for et stærkt forsvar - national sikkerhed er lige så vigtig som økonomisk sikkerhed, når det drejer sig om den gode ledelse af vores land.

- Fordi Australien har ansvaret for omkring 11 procent af verdens oceaner, er det meget vigtigt, at vi har en meget effektiv farvandsovervågning, siger premierministeren ifølge ABC.

Triton-dronerne produceres af den amerikanske forsvarsgigant Northrop Grumman, og der er tale om en avanceret overvågningsdrone, der er blevet udviklet til den amerikanske flåde.

Avisen Sydney Morning Herald skriver, at sensorer på dronerne er udviklet til at kunne spotte noget så småt som en træbåd med asylansøgere, men at den også vil være afgørende i den maritime overvågning af Australiens naboer.

Landets luftvåbenchef Geoff Brown siger ifølge avisen, at dronerne vil "revolutionere" farvandsovervågningen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip