Dronning Elizabeth besøger Frankrig på D-dag

Dronning Elizabeth II og hendes mand, prins Philip, vil besøge Frankrig på 70-års-dagen for D-dag, oplyser Buckingham Palace.

- Dronningen vil besøge Frankrig for at markere 70-års-dagen for landgangen i Normandiet i dagene 5.-7. juni. Dronningen bliver ledsaget af Hertugen af Edinburgh, oplyser hoffet i London i en erklæring.

Den 87-årige britiske monark har reduceret sine rejseaktiviteter markant i de senere år. Besøget i Frankrig bliver hendes første udlandsrejse siden et besøg i Australien i oktober 2011.

Det britiske regentpar er inviteret af præsident François Hollande, som fredag holdt et fransk-britisk topmøde med premierminister David Cameron på en luftbase i det sydlige England.

Dronningen og den 92-årige prins Philip skal overvære mindeceremonierne i det nordlige Frankrig den 6. juni. Senere samme dag og den 7. juni vil de deltage i forskellige begivenheder i Paris i forbindelse med statsbesøget - blandt andet i præsidentboligen i Elysée-Palæet.

Dronning Elizabeth besøgte Frankrig første gang i 1957.

D-dagen var den 6. juni i 1944, da titusinder af soldater fra de allierede lande gik i land i Normandiet og indledte invasionen af det europæiske kontinent.

Tusindvis af briter og amerikanere blev dræbt på den franske nordkyst, inden de allierede fik fodfæste og gradvist rykkede ind i Normandiet for at befri Europa og tvinge det nazistiske Tyskland til fald.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip