Dronning Elizabeth besøger paven i april

Dronning Elizabeth II skal for første gang møde pave Frans, når hun i april besøger Rom som gæst hos den italienske præsident, meddeler Buckingham Palace.

Den britiske monark og hendes mand, prins Philip, skal i audiens hos paven den 3. april efter en frokost hos præsident Giorgio Napolitano på et besøg, der er begrænset til en enkelt dag.

Det planlagte besøg i Rom bliver offentliggjort dagen efter, at det blev oplyst, at dronning Elizabeth og prins Philip besøger Frankrig på 70-års-dagen for D-dagen.

Dronning vil være i Frankrig i dagene 5.-7. juni.

Den 87-årige britiske monark har reduceret sine rejseaktiviteter markant i de senere år. Besøget i Frankrig bliver hendes første udlandsrejse siden et besøg i Australien i oktober 2011.

Det britiske regentpar er inviteret til Frankrig af præsident François Hollande, som fredag holdt et fransk-britisk topmøde med premierminister David Cameron på en luftbase i det sydlige England.

Dronningen og den 92-årige prins Philip skal overvære mindeceremonierne i det nordlige Frankrig den 6. juni. Senere samme dag og den 7. juni vil de deltage i forskellige begivenheder i Paris.

D-dagen var den 6. juni i 1944, da titusinder af soldater fra de allierede lande gik i land i Normandiet og indledte invasionen af det europæiske kontinent.

Tusindvis af briter og amerikanere blev dræbt på den franske nordkyst, inden de allierede fik fodfæste og gradvist rykkede ind i Normandiet for at befri Europa og tvinge det nazistiske Tyskland til fald.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip