Dronning Elizabeth besøger paven i april

Dronning Elizabeth II skal for første gang møde pave Frans, når hun i april besøger Rom som gæst hos den italienske præsident, meddeler Buckingham Palace.

Den britiske monark og hendes mand, prins Philip, skal i audiens hos paven den 3. april efter en frokost hos præsident Giorgio Napolitano på et besøg, der er begrænset til en enkelt dag.

Det planlagte besøg i Rom bliver offentliggjort dagen efter, at det blev oplyst, at dronning Elizabeth og prins Philip besøger Frankrig på 70-års-dagen for D-dagen.

Dronning vil være i Frankrig i dagene 5.-7. juni.

Den 87-årige britiske monark har reduceret sine rejseaktiviteter markant i de senere år. Besøget i Frankrig bliver hendes første udlandsrejse siden et besøg i Australien i oktober 2011.

Det britiske regentpar er inviteret til Frankrig af præsident François Hollande, som fredag holdt et fransk-britisk topmøde med premierminister David Cameron på en luftbase i det sydlige England.

Dronningen og den 92-årige prins Philip skal overvære mindeceremonierne i det nordlige Frankrig den 6. juni. Senere samme dag og den 7. juni vil de deltage i forskellige begivenheder i Paris.

D-dagen var den 6. juni i 1944, da titusinder af soldater fra de allierede lande gik i land i Normandiet og indledte invasionen af det europæiske kontinent.

Tusindvis af briter og amerikanere blev dræbt på den franske nordkyst, inden de allierede fik fodfæste og gradvist rykkede ind i Normandiet for at befri Europa og tvinge det nazistiske Tyskland til fald.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip