Dronning Elizabeth hædrer Skotlands rustne rockrøst

Skrevet af admin

11/06/2016

Dagens topnyheder

Om dronning Elizabeth II synes rock- og popsangeren Rod Stewart er "sexy", holder hun for sig selv, men hun synes i hvert fald, at den engelsk/skotske hitmager med den hæse stemme fortjener at blive hædret for sin lange og succesrige karriere.

Den 90-årige dronning har således tildelt den 71-årige sanger et såkaldt "knighthood", og dermed har manden bag verdenshit som "Do Ya Think I'm Sexy?" og "Maggie May" ret til at titulere sig Sir Rod.

Dermed kommer han i selskab med mange andre britiske musikere. Sir Paul McCartney og Sir Elton John for eksempel.

Det meddelte Buckingham Palace fredag, dagen før den officielle fejring af dronning Elizabeths 90-års fødselsdag.

- Jeg kunne ikke ønske mig mere. Jeg takkede majestæten og lovede hende at "wear it well", siger Rod Stewart med et hint til et andet af sine hits, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den sejlivede monark fyldte rundt 21. april, men traditionen tro fejres hun hvert år den anden lørdag i juni af folket.

Det sker med pomp og pragt i form af en stor parade i London, hvor soldater fra Storbritannien og resten af Commonwealth viser majestæten deres respekt. "The Queen's Birthday Parade", som begivenheden kaldes, kendes også som "Trooping the Colour".

Rod Stewart er selv født og opvokset i London, men han har altid opfattet sig som skotte, fordi hans far samt sangerens fire søskende alle er født i sækkepibernes land.

Stewart indledte karrieren som sanger i The Jeff Beck Group og derefter The Faces, før han indledte en imponerende solokarriere med millioner af solgte plader.

/ritzau/