Dronning Margrethe bliver hængt ud som miljøsvin: 'Hun bruger ikke den mindste fornuft'

Dronning Margrethe tænker ikke på miljøet, når hun rejser rundt til de oficielle opgaver i kongeriget.

Sådan lyder kritikken fra flere miljøorganisationer, der i et interview med Her & Nu langer ud dronningen, der tænker mere på bekvemmelighed og fine marerer end klodens fremtid. 

Den 12. februar var Dronning Margrethe på en smuttur til Nordjylland for at åbne Skagens Museum, og rejsen foregik her i en af luftvåbnets store EH-101-helikoptere, der fløj monnakken fra Fredensborg i Nordsjælland til toppen af Danmark.

Hendes Bentley var samme dag blevet kørt omkring 1.100 kilometer tværs gennem landet, da den ekstravagante bil - der kører cirka seks kilometer på literen - skulle transportere majestæten fra helikopteren og hen på museet.

Den tre kilometer lange køretur tog ni minutter, og sådanne rejsevaner vækker forargelse og undren hos miljøorganisationerne Greenpeace og NOAH.

Læs også: Stort tillykke til Danmarks kommende Dronning: Mary fylder år

- Det er 2016, og alle bør overveje det fodaftryk, de sætter på klimaet og miljøet. Selvom det i høj grad er politikerne, der skal gøre den grønne omstilling til virkelighed, har vi alle sammen et ansvar, også Kongehuset og dronning Margrethe, siger Birgitte Lesanner, der er chef for Greenpeace i Danmark.

Ivan Lund Pedersen er trafikkonsulent i miljøorganisationen NOAH, og han er nærmest i chok over dronningens rejsevaner.

- Det er jo helt ustyrligt og fuldstændig ubegribeligt, at Dronningen ikke optræder med bare en lille smule fornuft, men i stedet vælger en så ekstremt ressourceforbrugende løsning. Man kunne nok have fundet et standsmæssigt køretøj i Nordjylland, hun kunne blive hentet i, siger Ivan Lund Pedersen.

Til Her & NU forklarer Kongehusets presse- og kommunikationschef Lene Balleby, at de altid vurderer transportmulighederne i forbindelse med de officielle opgaver rundt omkring i landet. 

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip