Dronningen har rystende knæ op til premiere

Det bliver hverken blodigt eller nuttet, når balletten Askepot har premiere på Pantomimeteatret i Tivoli lørdag den 25. juni.

Det lovede dronning Margrethe tirsdag på et pressemøde midt på den scene, hvor de første trin skal danses hen over sommeren.

Dronningen har tegnet både kulisser og farverige kostumer til danserne, og hun var helt klar i spyttet, da hun blev spurgt til nerverne her få dage inden, det hele går løs.

- Det (nerver, red.) har alle de involverede, tror jeg, ellers var man da ikke rigtig klog, griner hun og uddyber:

- Det er jo altid med sommerfugle i maven, lidt rystende knæ og kolde fingerspidser. Det er meget spændende, men det skal nok gå, siger dronning Margrethe.

I samarbejde med den russiske koreograf Yuri Possokhov og den danske sangerinde og komponist Oh Land har regenten skabt balletforestillingen, som ifølge hende selv kommer til at adskille sig fra den "nuttede" version af historien, man kender fra Disney.

- Det er ikke den, vi flirter med. Det er vigtigt for os, at det hverken bliver bloddryppende eller nuttet, men vi har taget både det eventyrlige og groteske med, forklarer dronningen.

Dronning Margrethe beskriver trioens version af Askepot som værende fyldt med humor og følelser, og det er samtidig nogle af de nøgleord, hun har brugt i sit arbejde med kulisserne og kostumerne.

Og selv om hun sætter en tyk streg under, at hun er glad for farver, er der én bestemt en af slagsen, som nok ikke bliver gennemgående.

- Som barn var jeg aldeles allergisk overfor tanken om lyserøde prinsesser, siger dronningen med et smil på læben.

Da Pantomimeteatrets påfugle-tæppe blev trukket fra tirsdag formiddag, var der således et væld af farver på paletten i hele scenografien, mens danserne fremførte åbningsscenen til Oh Lands musikstykke.

Den ydmyge dronning fortalte på pressemødet, at hun faktisk var nødt til at begynde sit arbejde med scenografien, inden at dansetrinene og musikken var færdig, og at hun kun kunne håbe på, at de tre elementer ville finde hinanden. Og det, synes hun selv, er sket.

- Man kan aldrig slippe afsted med at gøre mindre end sit bedste, og jeg håber bare, at det er godt nok, siger dronning Margrethe.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip