Dronningen skriver takkebrev til danskerne: ‘Det har være dybt bevægende'

Skrevet af Emil Ryttergaard

21/02/2018
Danskernes støtte til Kongehuset har rørt familien dybt. Foto: Scanpix
Danskernes støtte til Kongehuset har rørt familien dybt. Foto: Scanpix
Kongehuset har netop offenliggjort et brev fra dronningen, hvori hun takker de mange tusindvis af danskere for deres støtte i familiens sorg.

Mest læste i dag

Igår kunne hele landet sig farvel.

Farvel til Prins Henrik, der efter længere tids sygdom døde tirsdag den 13. februar, 83 år gammel.  

På tv-skærmen kunne man følge kongefamilien mindes deres far, ægtemand og bedstefar, mens biskoppen i en åbenhjertigt og ærlig mindetale viste prins Henrik en sidste ære.

Og mange danskere har også tilkendegivet deres kondolence og minder om prins Henrik i form af blomster, hilsner og anekdoter, for ikke at tale om det fremmøde af borgere, der ønskede at vise prinsen og kongefamilien ære ved at med op i den bidende vinterkulde, da kisten kunne bæres væk.

Det er i den grad blevet bemærket af Kongehuset, og af dronning Margrethe, der i et netop offentliggjort brev, siger et åbenhjertigt tak til alle danskeres støtte.

Kongefamilien siger nu tak for den store støtte, som danskerne har vist i den svære tid. Foto: Scanpix

I går markerede et endeligt farvel og en sidste ære for prins Henrik. Foto: Scanpix

- For mig og min familie har det været dybt bevægende af opleve den varme og sympati, der fra alle dele af det danske samfund er strømmet os i møde i forbindelse med prins Henriks død og bisættelse.

- De mange smukke blomster, spontant nedlagt ved de steder, hvor prinsen holdt af at være, de mange tusinde mennesker far nær og fjern, som trodsede vinterkulden for at vise prinsen den sidste ære i Slotskirken, og de utallige skriftlige sympatitilkendegivelser, vi har modtaget, har rørt os alle dybt og er medvirkende til at hjælpe os igennem denne svære tid.

 - For alle disse smukke vidnesbyrd  om hengivenhed og medfølelse ønsker jeg og min familie at udtrykke vores dybfølte tak til hele den danske befolkning. Brevet er netop blevet offentliggjort af Kongehuset på Facebook og Instagram, der også har dokumenteret billederne af de mange blomster, der er blevet lagt til ære for prins Henrik. 

Redningshund gjorde vildt fund under øvelse, der fik redningsmandskab til at måbe