Drop de fine fornemmelser: Hver anden kvinde prutter ikke på job

Hver anden kvinde holder hver uge luften inde på arbejdspladsen eller på studiet, og hele 26 procent af kvinderne går på ugentlig basis hjem med oppustet mave.

Det viser nye tal fra en befolkningsundersøgelse fra Epinion foretaget for Lactocare. De danske mænd er til gengæld gode til at give den gas på kontoret, idet hele 39 procent aldrig holder prutterne tilbage, og kun hver tiende mand går hjem fra arbejdet eller studiet med oppustet mave.

- Hvis man ikke kommer af med luften, så bliver man oppustet. Luften begynder at gære i tarmene, og man vil opleve en skærende smerte i maven. Som undersøgelsen viser, er mændene gode til at prutte lystigt på arbejdspladsen, mens flere kvinder måske er villige til at bide smerten i sig for at opretholde en pæn facade. Så her kan kvinderne lære lidt af deres mandlige kollegaer, siger Tina Skærlund, produktansvarlig for Lactocare, der er en dansk producent af kosttilskud baseret på mælkesyrebakterier.

Få Sharon Stones trick mod oppustet mave på IN.dk
 
Kvinder prutter derhjemme

Ballonmave og oppustethed vidner generelt om dårlig fordøjelse, så det er også et tegn på, at det er tid til at gå sine vaner efter i sømmene.

Forklaringen er ofte for lidt motion, for lidt vand og for fed og fiberfattig mad. Det kan også skyldes stress eller dårlige toiletvaner, hvor man venter for længe med at gå på toilettet. 

Hvor kvinderne på arbejdspladsen holder igen med prutterne, så er de på hjemmefronten faktisk lige så gode som mændene til at slippe luften løs.

Læs hvordan du styrer din PMS på ELLE.dk

Hjemme i sofaen er det lidt over halvdelen af danskerne, der giver prutterne frit spil.   

- Bag hjemmets lukkede døre er der ingen fine fornemmelser, og begge køn er generelt gode til at slippe luften løs. Så derhjemme får de fleste kvinder heldigvis slappet lidt mere af i maven, siger Tina Skærlund.

Af Juliane Olsen, IN.dk/NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip