Dropper terrortiltale mod venstrefløjsaktivister

Sagen begyndte i februar 2010, da PET og det lokale politi anholdt en dengang 23-årig mand, mens han spionerede mod den daværende nazileder Jonni Hansens barrikaderede hus i Greve, syd for København. I aktivistens lomme fandt man et knojern og i hans bil i København et langt metalrør.

PET havde i længere tid fulgt den anholdte og så også med, da manden sammen med en håndfuld andre unge i oktober 2009 stødte sammen med en nu 42-årig mand og tidligere aktiv i den højreradikale gruppe Danmarks Nationale Front (DNF) samt et par af dennes kammerater på Nørreport Bodega. Et sammenstød, som de unge nu er anklaget for hård vold for.

Samme dag som den dengang 23-årige mand blev anholdt foran Jonni Hansens hus, fandt politiet i en lejlighed i Fredericia en server med en stor mængde oplysninger om folk på højrefløjen. 

På baggrund af disse oplysninger sigtede politiet den 23-årige og seks andre for straffelovens paragraf 114F - den milde terrorparagraf. Og så var det op til Rigsadvokaten at afgøre om den 23-årige og de øvrige aktivister - på baggrund af hændelserne - skulle sigtes for at være med i »en sammenslutning, der har til hensigt ved magtanvendelse at øve indflydelse på offentlige anliggender eller fremkalde forstyrrelse af samfundsordenen«.

Men Rigsadvokaten kunne altså ifølge BTs oplysninger ikke finde nogen terrorsammenhæng mellem hændelserne, og derfor er terrortiltalen altså nu droppet mod alle syv sigtede. Det vil rigsadvokaten bekræfte senere onsdag.

Den droppede terrorsag har ikke umiddelbart nogen kobling til den såkaldte brandstiftelsessag mod fem unge venstrefløjsaktivister, der i december sidste år blev frikendt for terror i en sag om brandangreb mod blandt andet Politiskolen og PET.

Selv om terrortiltalen frafalder, bliver den nu 26-årige mand, der ifølge BTs kilder betegnes som uformel leder af AFA, og de seks øvrige dog hver især stadig anklaget for en eller flere af følgende forhold: Vold, våbenbesiddelse, hacking og en hærværkssag fra 2008.

Fire anklages for vold, fire for hacking og to for en tidligere hærværkssag - samt altså våbenbessidelse for den 26-årige.

Dagens Gossip