Drukfri januar kan forbedre hele dit år i 2016

Selvom du formentlig hoppede ind i januar 2016 med et glas champagne i hånden, kan der være god fornuft i at holde resten af måneden alkoholfri.

Det viser et nyt forskningsstudium ifølge Huffington Post

Trenden med at holde årets første måned alkoholfri har vundet frem de senere år - især i Storbritannien. Formålet har været at skære ned i folks alkoholforbrug, og det har mere end to millioner britter da også gjort i januar 2015.

Forskningen bakker op om trenden. Et nyt studium viser, at en alkoholfri måned kan føre til bedre drikkevaner resten af året. Studiet, der er offentliggjort i tidsskriftet Health Psychology, viser, at alene de deltagere, som forsøgte at holde en måned alkoholfri samlet reducerede deres indtag af alkohol de næste seks måneder.

I alt lykkedes det 64 procent af de 857 deltafere at holde januar helt drukfri. De indtog også mindre alkohol og blev sjældnere fulde et halvt år senere.

Der er dog et men i undersøgelsen. Deltagerne skulle frivilligt melde sig til at undvære alkohol i en måned. Derfor er de muligvis ikke repræsentative for befolkningen som sådan. De personer, som deltog, havde heller ikke problematisk drikkeadfærd, der påvirkede deres sociale liv.

Læs også: Dette sker 9 dage efter du har droppet sukker

Andre studier har ifølge Huffington Post vist, at alkoholfri perioder - selv ned til en måned ad gangen - kan have store forbedringer for leverfunktionen og reducere risikoen for diabetes.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip