Drukneulykker i Danmark

TrygFondens nationale druknestatistik er udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed og bygger på dødsårsagsregistret, hvorfor de nyeste tal, der netop er kommet, er fra 2014.

Her kan du læse mere om, hvem der drukner og hvorfor:

* Folk drukner typisk på åbent hav, i havne og på stranden.

* 26 procent af alle drukneulykker sker, når vandtemperaturen er under 10 grader, og her er det især mænd i alderen 45 til 65 år, der kommer galt afsted. Oftest sker ulykkerne, når mændene ikke er forberedt på en tur i vandet, for eksempel når de færdes på havne, ved vandløb eller er ude at sejle.

* I gennemsnit døde 69 personer årligt som følge af drukneulykker i perioden 2001-2009. I 2010 faldt tallet markant til 48 dødsfald, og i de seneste fem opgørelsesår har der i gennemsnit været 51 dødsfald som følge af drukneulykker.

* I 2014 spillede alkohol en rolle i 30 procent af alle drukneulykker. Alene på havnene var alkohol involveret i 92 procent af ulykkerne.

* I 53 procent af drukneulykkerne er der ikke andre til stede, når ulykken indtræder. Især på havnene er ofrene ofte alene, når de falder i vandet, og så er der ingen til at hjælpe dem op.

Kilde: TrygFondens Nationale Druknestatistik

/ritzau/

Dagens Gossip