DSB dropper billeder af rejsendes id-papirer

DSB vil fra på tirsdag ikke længere tage billeder af de rejsendes billed-id på stationen ved Københavns Lufthavn.

Det oplyser DSB, der samtidig meddeler, at alle tidligere gemte data vil blive slettet.

Selv om DSB ændrer praksis, skal alle rejsende til Sverige fortsat vise gyldigt billed-id for at passere id-kontrollen og tage toget til Sverige.

- Ud fra erfaringerne fra de første tre måneder med id-kontrol har vi vurderet, at vores setup virker, siger Aske Wieth-Knudsen, der er chef for forretningsudvikling i DSB, i en skriftlig kommentar.

- Derfor skal kunderne fremover kun vise gyldigt billed-id for at komme med toget til Sverige. Der vil ikke længere blive taget billede af deres legitimation, siger han.

Fotograferingen af de rejsendes id-papirer blev indført 4. januar i år, da de svenske myndigheder indførte det såkaldte transportøransvar.

Det betyder, at transportører, herunder DSB, skal sikre sig, at alle rejsende til Sverige har gyldig billedlegitimation på sig.

Hvis en transportør overser, at en person har ugyldig eller mangler id, kan selskabet blive pålagt en sanktionsafgift på 50.000 svenske kroner.

DSB har således taget billeder af legitimationen for at kunne dokumentere over for de svenske myndigheder, at alle rejsende har vist gyldig id for at komme med toget.

Pendlertalsmand Michael Randropp er tilfreds med, at DSB nu dropper billedoptagelserne.

- Endelig et hurtigere flow, når man skal med toget. Flere vil komme hurtigere med toget, og utryghed om lagring af fortrolige info forsvinder, skriver Michael Randropp i en kommentar.

Siden id-kontrollen blev indført har der været omkring en million mennesker gennem sluserne.

Den svenske transportstyrelse meddelte for nylig, at man dropper 13 sager mod DSB om manglende id-kontrol for passagerer, der er fragtet over Øresund.

Det skete, fordi man ikke mente, det kunne bevises, at DSB havde tilsidesat sine forpligtelser.

Selv om DSB nu dropper at tage billeder af de rejsendes id-papirer, så forbeholder man sig ret til at genindføre praksis, hvis det bliver nødvendigt.

- Hvis situationen ændrer sig, og de svenske myndigheder ikke vurderer, at det er tilstrækkeligt med tjek af gyldig legitimation, så kan DSB blive nødt til at gøre brug af erfaringerne og genindføre fotografering af billed-id, oplyser DSB i en pressemeddelelse.

DSB har tidligere anslået, at id-kontrollen koster selskabet seks til ni millioner kroner om måneden. Det skyldes dels udgifter til selve kontrollen, dels faldende passagertal.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip