DSB er halvvejs efter blodige nedskæringer

Efter store fyringsrunder og en række forsøg på at komme udgifter i DSB til livs er ledelsen nu halvvejs i mål med den omfattende spareplan "Sundt DSB", oplyser selskabet.

- Det er vurderingen, at DSB med de gennemførte beslutninger har realiseret cirka 50 procent af de overordnede mål og derudover har truffet beslutninger og indgået aftaler, der danner grundlag for yderligere 35 procent af det økonomiske mål for "Sundt DSB".

Sådan skriver DSB i regnskabet for første kvartal.

- Vi vil i samarbejde med vores engagerede medarbejdere således fortsat have fokus på at skabe et sundt og konkurrencedygtigt DSB, lyder det i regnskabet.

Spareplanen "Sundt DSB" har betydet, at DSB har sagt farvel til i alt 1260 fuldtidsansatte sammenlignet med sidste år. I Danmark er antallet af medarbejdere reduceret med 582 til 7653.

Desuden har DSB blandt andet outsourcet hele IT-driften som led i planen for at slanke koncernens udgifter med en milliard kroner i udgifter.

De resterende medarbejdere i DSB løber også hurtigere. Sammenlignet med 2012 er antallet af togkilometer per medarbejder steget med ni procent, og antallet af togrejser per medarbejder er steget med 10 procent.

Senest var DSB ude i en stor fyringsrunde i forbindelse med spareplanen i februar, hvor der samlet blev opsagt 96 medarbejdere og 13 ledere i administrationen.

Lokomotivførere, stationsbetjente og togpersonale accepterede en effektiviseringsaftale for personalet i 2013 og 2014 som blandt andet øget enmandsbetjening, længere arbejdsdage på weekender og helligdage og mere fleksibilitet.

Spareplanen "Sundt DSB" skal forbedre DSB's økonomi med en milliard kroner frem mod 2015. Planen blev lanceret i februar sidste år og betyder, at DSB skal af med, hvad der svarer til 1200 fuldtidsansatte over en treårig periode.

/ritzau/

 

Dagens Gossip