DSB får grønt lys til at køre med IC4-tog

DSB får nu permanent tilladelse til at køre med IC4-togene på de danske skinner.

Det meddeler Trafikstyrelsen, efter at Havarikommissionen har konkluderet, at togenes bremser fungerede, som de skulle, da et tog i november 2011 kørte forbi et rødt stopsignal.

Togene har siden været taget af skinnerne, men dog kørt med passagerer på en midlertidig tilladelse siden juli 2012.

- Med baggrund i Havarikommissionens nu offentliggjorte rapport over hændelsen har Trafikstyrelsen den 30. august givet tidsubegrænset ibrugtagningstilladelse til IC4, skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Havarikommissionen konkluderer i sin rapport, at togenes bremser lever op til de gældende normer, men at disse ikke er dækkende for de forhold, togene kan møde i daglig drift.

Trafikstyrelsen forholder sig ikke til kommissionens anbefaling om at ændre normerne for togbremser, men vurderer i stedet, at:

- Det er dokumenteret, at IC4 bremser fuldt tilstrækkeligt under normale forhold. Det er dog ikke dokumenteret, at IC4 er i stand til at bremse fuldt tilstrækkeligt fra maksimumhastigheden under forhold med glatte skinner.

Derfor må IC4-togene i første omgang kun køre 140 km/t i løvfaldsperioden fra 1. oktober til 30. november, mens togene resten af året vil kunne køre med tophastighed på 180 kilometer i timen.

Denne begrænsning gælder, indtil DSB har dokumenteret, at IC4 kan bremse "på linje med alle andre nyere europæiske tog".

/ritzau/

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip