DSB fik kun lille plus i tredje kvartal

Tredje kvartal bød på en opbremsning i den økonomiske fremgang for DSB. Den statsejede togoperatør kom ud af regnskabsperioden fra juli til og med september med sorte tal på bundlinjen, men de var væsentligt mindre end i den tilsvarende periode sidste år.

Således lyder overskuddet efter skat på 14 millioner kroner mod 135 millioner i de tilsvarende måneder af 2014.

I forhold til dengang var indtægterne i kvartalet 130 millioner kroner lavere, mens omkostninger blot er faldet med 40 millioner kroner.

- DSB har som ventet haft færre passagerer over Storebælt i forbindelse med de store sporarbejder på Vestfyn, men dette tab mere end opvejes af flere passagerer i særligt den sjællandske regionaltrafik og på S-banen, skriver DSB, som påpeger:

- Med de kortere rejser har DSB dog færre passagerindtægter end i samme periode sidste år.

Samtidig er posten for af- og nedskrivninger steget fra 482 til 638 millioner kroner.

Kigger man samlet på årets første ni måneder er overskuddet faldet 40 procent til 289 millioner kroner i forhold til samme periode sidste år.

Ifølge selskabet skyldes resultatnedgangen ekstraordinære forhold.

- Korrigeret for poster af engangskarakter - væsentligst indtægter i 2014 og omkostninger i 2015 - er resultat før skat forbedret med 41 millioner kroner, skriver DSB i regnskabet.

Selskabet forventer, at hele 2015 ender med et overskud før skat og engangsposter på mellem 600 og 700 millioner kroner.

Virksomheden fortæller ligeledes, at den stærkt kritiserede situation hos Skat har påvirket DSB's muligheder for at inddrive penge for bøder.

- Som følge af blandt andet problemerne knyttet til Skats inddrivelser har DSB i tredje kvartal 2015 revurderet hensættelser til imødegåelse af tab på kontrolafgifter, så denne er øget med 21 millioner kroner, skriver DSB og tilføjer:

- DSB har fokus på forældelsesfrister, som skal overholdes for at opretholde krav på fordringerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip