DSB: Storm betyder stærkt begrænset togtrafik i dag

Skrevet af admin

29/10/2013

Dagens topnyheder

Den voldsomme storm over Danmark har efterladt væltede træer over togskinner og smadrede køreledninger bag sig, og det vil få konsekvenser for togpassagererne hele tirsdag, oplyser DSB.

- Det gælder både for intercitytog, regionaltog og S-tog, at vi starter op klokken 04 tirsdag morgen, men at trafikken vil være stærkt begrænset.

- De omfattende skader efter stormen betyder, at der er flere steder, hvor vi simpelthen ikke kan få lov at køre, siger Tony Bispeskov, trafikinformationschef i DSB.

Han nævner Lyngby Station i hovedstadsområdet, som en af de stationer, som har fået omfattende skader efter stormen. Et tag fra en nærliggende bygning blæste af og ramte køreledningerne.

Skaderne betyder, at der tirsdag sættes S-togs-busser ind på strækningen mellem Hillerød og Gentofte Station. Arbejdet med at få stationen klar igen vil formentligt tage et godt stykke tid, siger Tony Bispeskov.

- Og sådan vil der være flere forandringer rundt omkring i landet, hvor vi kører med færre tog end normalt på en tirsdag.

- Sammen med Banedanmark gør vi det så godt, vi overhovedet kan, for at vi kan komme ud og køre tog igen i den her meget specielle situation, siger han.

Hele natten vil Banedanmark arbejde på at få det fulde overblik over skaderne.

- Reparationer og genetablering vil tage noget tid, og vi kan endnu ikke sige noget om, hvor lang tid det vil tage, siger Tony Bispeskov.

Hvis man har planer om en togtur tirsdag, er det en god idé at følge udviklingen på DSB's hjemmeside, lyder opfordringen.

- Vi starter langsomt op, så kunderne skal tage af sted i god tid og orientere sig på hjemmesiden, siger Tony Bispeskov.

Han tilføjer, at togbilletter købt mandag også gælder tirsdag på grund af den helt ekstraordinære situation.

/ritzau/