DSB suspenderer pladsbilletter tirsdag og onsdag

Togrejsende, der har bestilt pladsbilletter resten af tirsdagen samt onsdag, har ikke mulighed for at udnytte deres billet. Det oplyser DSB's trafikinformationschef Tony Bispeskov til Ritzau.

Skaderne efter mandagens stærke storm har været så voldsomme, at DSB har sendt 25 tog på værksted, og derfor er selskabet ikke i stand til at levere siddepladser til de togpassagerer, der har købt pladsbillet.

- Jeg vil gerne beklage over for de kunder, som vi kommer til at skuffe, men jeg håber på, at der er en forståelse for, at vi er i en situation, som er helt speciel. Det er på den baggrund, at vi træffer beslutningen, siger Tony Bispeskov.

Trafikinformationschefen påpeger, at de kunder, som allerede har købt pladsbillet til tirsdag eller onsdag, kan få deres penge refunderet uden gebyr i et af DSB's kundecentre.

DSB forventer igen at køre på normalt niveau i næste uge, men selskabets værksteder arbejder i forvejen på højtryk, da efterårets løvfald slider på togvognenes hjul. Alligevel håber Tony Bispeskov på, at driften kan være normal fra på mandag.

- Vi er fortrøstningsfulde i forhold til, at vi er oppe og køre i næste uge. Beslutningen, vi har truffet, baserer sig på den viden, vi har nu, og der er det vores bedste bud, at vi kommer til at køre uregelmæssigt resten af denne her uge.

- Hvis det ændrer sig, skal vi nok melde det ud, men det er vores bedste bud i den nuværende situation, siger han.

Da DSB opererer med langt færre tog end normalt, kan togpassagerer opleve, at togenes længde enten vil være kortere, eller at afgangen helt er aflyst. Man opfordrer derfor passagerer til at holde sig orienteret på DSB's hjemmeside.

- Vi prøver at tilrettelægge trafikken, så den passer bedst muligt til det behov, der er. Vi aflyser meget nødigt, men det kan blive en konsekvens af, at vi mangler 25 tog, siger Tony Bispeskov.

/ritzau/

Dagens Gossip