DSB vil gøre livet lettere for handicappede togrejsende

Det bliver nemmere for handicappede og ældre at få hjælp til at komme med toget, mener DSB.

Derfor skal man fra 1. august i år ikke længere ringe til DSB 48 timer, før man skal med toget, hvis man har brug for assistance. Fra august bliver fristen 24 timer i forvejen. Og august næste år planlægger DSB at sænke den krævede varslingstid til 12 timer.

- Det skal være nemt at rejse med tog for alle kunder. Det arbejder vi løbende på, siger DSB's økonomidirektør, Thomas Thellersen Børner.

- Jeg betragter vores nye mere fleksible service som et væsentligt tiltag, og jeg håber, at det kan være med til at øge mobiliteten for vores kunder, siger han i en pressemeddelelse.

I øjeblikket er det kun muligt at få hjælp til togrejsen mellem klokken 06 om morgenen og klokken 24, men fremover skal det være muligt at modtage assistance døgnet rundt.

Dansk Handicap Forbund er begejstret for de nye tiltag, som forbundet har kæmpet for i årevis.

- Vores mål er, at vores medlemmer har samme muligheder som alle andre, og jeg glæder mig til den dag, hvor der slet ingen restriktioner er.

- Men der er ingen tvivl om, at det her betyder utrolig meget for dem, der er afhængige af det. Jeg betragter det som et stort skridt på vejen, siger landsformand Susanne Olsen i pressemeddelelsen.

Det er lokale taxavognmænd og Falck, som DSB samarbejder med om at yde assistance til gangbesværede og handicappede.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip