DSB vil være fri for at fotografere id-papirer

Skrevet af admin

11/01/2016

Dagens topnyheder

DSB vil bede den svenske infrastrukturminister, Anna Johansson (S), om lov til ikke at fotografere passagerernes id, som der ellers har været krav om i en uge nu.

Det siger DSB's administrerende direktør, Flemming Jensen, til Ritzau før et møde med den svenske minister mandag.

- Det kunne gøre hele processen hurtigere, og vi ved, at nogle kunder er lidt utrygge ved at skulle have deres id fotograferet. Det har vi spurgt de svenske myndigheder om, men vi har ikke fået noget svar tilbage.

- Vi lever op til alle de datasikkerhedsmæssige krav, der er, men det er klart, at det i sig selv er besværligt, siger Flemming Jensen.

Sverige indførte med virkning fra 4. januar det såkaldte transportøransvar. Det betyder, at DSB og andre transportører som for eksempel færgerederier, kan få en bøde på 50.000 svenske kroner, hvis de transporterer passagerer unde gyldigt id ind i Sverige.

For at kunne dokumentere, at selskabet foretager den påkrævede kontrol, affotograferer DSB passagerernes id under kontrollen, der finder sted i Kastrup Lufthavn.

- Langt de fleste når omstigningen i Københavns Lufthavn på ti minutter, men der er også nogle, der ikke når det. Og sidste uge var helligdagsuge i Sverige, så det er i denne her uge, at vi forventer at se markant flere rejsende, siger Flemming Jensen.

- Derfor er det svært at sige, om der vil blive langt flere, der ikke kan nå det første tog, og så skal vente 30 minutter i København.

- Det er blandt andet derfor, at vi gerne vil have en mere smidig procedure, så vi ikke behøver at tage billede af id’et, men kan nøjes med at tjekke det.

/ritzau/