DSB vurderer: 100.000 blev berørt af stort togstop

Skrevet af admin

14/08/2015

Dagens topnyheder

Da store dele af togtrafikken i det indre København fredag 7. august blev lammet på grund af en anmeldelse om et overfald på en DSB-ansat, gik det ud over cirka 100.000 togpassagerer, vurderer DSB.

- Estimatet på 100.000 passagerer bygger vi på, at vi vejer vores S-toge, og så har vi historisk data, som vi kan læne os op ad, siger trafikinformationschef Tony Bispeskov.

- Vi ved præcis, hvornår hændelsen indtraf, hvilke konsekvenser den havde for de forskellige strækninger, og hvornår togene begyndte at køre igen, så det giver også god information, som vi kan bruge til vores estimat, siger han.

Bispeskov mener, at en af grundene, til at så mange mennesker blev berørt af episoden, er, at det var det såkaldte centrale afsnit omkring Hovedbanegården, som blev lammet, og fordi det hovedsageligt gik ud over S-togene.

- Flere end 350.000 benytter sig dagligt af S-togene, så derfor går det naturligvis ud over mange mennesker, når sådan noget sker.

Det er stadig for tidligt at sige, hvor meget det ufrivillige togstop kommer til at koste DSB, da de løbende modtager sager vedrørende udbetaling af rejsetidsgaranti, så den specifikke økonomiske post er endnu ikke opgjort, og det sker tidligst om en måneds tid.

Det store togstop skyldtes, at politiet fik en anmeldelse om, at en DSB-ansat natten til fredag var blevet overfaldet og bagbundet af to personer i et tog.

Det fik politiet til at afspærre områder ved Københavns Hovedbanegård og Dybbøldsbro Station.

Man fandt ingen gerningsmænd, og senere på fredagen fortalte Københavns Politi, at den DSB-ansatte var blevet sigtet for falsk anmeldelse.

Manden nægter at have iscenesat hændelsen.

/ritzau/