DSU beskylder Socialdemokraterne for gul dobbeltmoral

Det er ikke nok, at Socialdemokraterne anerkender, at erhvervsskoler ikke vil have gule fagforeninger til at fortælle om det danske arbejdsmarked.

Regeringspartiet bør tage skridtet videre, mener formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), Camilla Schwalbe.

»Jeg synes, der er noget dobbeltmoralsk over at sige, at man på den ene side godt kan forstå, at erhvervsskolerne ikke vil lukke de gule fagforeninger ind i en klar erkendelse af, at de ikke tager noget socialt ansvar, men at man på den anden side ikke er villig til at tage opgøret med dem,« siger hun.

Det opgør bør ifølge DSU-formanden først og fremmest bestå i at få defineret, hvad en rigtig fagforening er - for derefter at fjerne kontingentfradraget for »forkerte« fagforeninger, altså de gule.

»Det er grundliggende en helt bunden, socialdemokratisk opgave at kaste sig ind i kampen mod de gule fagforeninger og tage et meget klart opgør, da det er en meget vigtig sag for Socialdemokraterne at sikre et stærkt arbejdsmarked i fremtiden, hvor der er gode løn- og arbejdsvilkår,« siger Camilla Schwalbe.

Hun mener, at de gule fagforeninger nasser på det arbejde, som de traditionelle fagforeninger har udført i mere end 100 år.

»Deres forretning tjener fedt på, at LO og FTF har brugt tid, ressourcer og kampskridt på at forhandle ordentlige løn- og arbejdsvilkår til medlemmerne. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vi som samfund skal understøtte organiseret skruebrækkeri,« siger DSU-formanden.

Hendes reaktion kommer samme dag, som Berlingske skriver, at erhvervsskoler gerne lukker LO-forbund ind for at tale med eleverne, mens døren er lukket for de gule fagforeninger.

Den praksis bakker Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen (S), op om, da det ifølge ham kun er de parter, der har skabt den danske model, der kan orientere om den.

Dagens Gossip