DSU-formand: Thorning skal rette op på »kæmpe tillidskrise«

Sådan lyder det fra Camilla Schwalbe, formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), når hun bliver bedt om at tage pulsen på Socialdemokraternes tilstand forud for et møde i folketingsgruppen tirsdag eftermiddag, der af flere medier er blevet udråbt som et krisemøde.

»Det, vi står over for lige nu, er en kæmpe tillidskrise, hvor vælgerne synes, at det går for stærkt. Vi gennemfører en masse reformer, hvor de ikke føler, de bliver inddraget,« siger DSU-formanden, der har følgende råd til formand Helle Thorning-Schmidt (S):

»Man kan aldrig nogensinde gennemføre store reformer af samfundet i en krisetid, hvis man ikke har befolkningen med sig, og derfor bliver man nødsaget til at lytte på dem og gå i dialog med dem,« siger hun.

Camilla Schwalbe kalder det logisk, at det kræver ekstra dialog, når en socialdemokratisk ledet regering lægger op til for eksempel at sænke selskabsskatten - en faktor, som DSU-formanden betegner som en »nyorientering« i den økonomiske politik.

»Der har været en nyorientering på den økonomiske politik, som både vælgerne og også mange socialdemokrater ikke nødvendigvis er grundlæggende enige i,« siger hun.

»Jeg synes, det er god logik, at hvis man vil gennemføre store reformer og lave brede forlig, og man samtidig lægger op til en nyorientering i forhold til kernesocialdemokratiske økonomiske områder, så bliver man nødt til at snakke med dem, der skal stemme for det, og det er både folk i folketingsgruppen, det er folk i det socialdemokratiske bagland, men det er også danskerne,« siger hun.

Ifølge Camilla Schwalbe kan øget dialog være med til at genskabe en del af tilliden, men hun mener også, at mange socialdemokratiske vælgere er uforstående over for noget af den politik, som regeringen gennemfører.

»Helt ærligt - hånden på hjertet - så mener jeg da også, der skal en politisk kursændring til. Når der opstår røre på baggrund af selskabsskattelettelser, så er det fordi, størstedelen af det socialdemokratiske bagland synes, det er en dårlig idé,« siger Camilla Schwalbe, der peger på behovet for »en fair fordeling af kriseregningen«.

»Hvis ledelsen virkelig vil ændre på kursen nu, så er det der, man skal tage fat«.

Gruppemødet begynder tirsdag klokken 16.

Dagens Gossip