Du kan faktisk tilberede et helt måltid i din opvaskemaskine

Man skulle tro, det var løgn, men den nyeste trend inden for madlavning involverer en køkkenmaskine, der normalt først kommer i spil, efter man har serveret et måltid.

Det er faktisk muligt at lave et helt måltid i opvaskeren, mens den kører programmet igennem og vasker servicen. Forklaringen er, at man bruger en teknik, der minder om det franske madlavningstrick sous-vide.

I sous-vide tilbereder man mad i vakuumpakker og varmer pakningerne op, så maden bliver tilberedt ens hele vejen rundt. Resultatet er mørt, sprødt og lækkert.

PopSugar Food har testet teknikken med at lave sous-vide mad i opvaskeren. De bruger mason jars, som holder helt tæt og sørger for, at der ikke kommer vand og sæbe i maden - for det lyder alligevel ikke så lækkert.

Enhver form for glas eller beholder, der kan holde helt tæt, burde virke.

Dernæst kommer de ingredienserne i forskellige glas. Eksempelvis rejer, hvidvin og krydderier i ét glas, couscous og hønsefond i et andet og grønne bønner, vand og lidt sennep, salt og peber i et tredje.

Læs også: Han skærer tomat i tynde skiver - 2 uger senere venter en lille overraskelse 

Så er det bare at indsætte glassene i opvaskemaskinen sammen med den service, der skal vaskes op, tænde for maskinen og vente på, at måltidet bliver klart.

Se hvordan i videoen nedenfor.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip