Du kan ikke undgå listeria

Det seneste udbrud af listeria, der indtil videre har slået 13 danskere ihjel, gemte sig i en rullepølse. Og det kan nok få de fleste af os til at droppe kødpålægget.

Men det er noget nær en umulig opgave. Det skriver Videnskab.dk.

Læs også: Endnu fire smittede med listeria fra kødpålæg

- Bakterien er ikke kun i pålægskøleren i dit lokale supermarked. Listeria er overalt, og vi lever fint med den, fortæller Jens Kirk Andersen, der er seniorrådgiver hos DTU Fødevareinstituttet til Videnskab.dk.

For bakterien findes nemlig blandt andet i: Rå grøntsager, fisk, spildevand, jorden, planter, madproduktioner og tarmen hos dyr og mennesker.

- Det er, når bakterien får en chance for at vokse, kan den komme op på meget høje niveauer. Det kræver dog tid og de rette temperaturforhold, siger Jens Kirk Andersen.

Læs også: Øget kontrol fjerner ikke listeria

For at undgå, listeria-bakterien vokser, skal du blandt andet holde dit køleskab koldt - højst fem grader. Og så skal du holde en høj hygiejne, når du laver mad.

Dagens Gossip

Dagens TV