Du kan tabe dig ved at fryse

De færreste finder det behageligt at fryse så meget, at de skælver af det, men hvis du ved, at du faktisk kan forbrænde ekstra kalorier ved det, bliver det måske lidt lettere at holde ud.

Det er en ny amerikansk undersøgelse fra National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases, som har vist, at den skælven, vi oplever i forbindelse med, at vi fryser, udløser et hormon, som sætter gang i forbrændingen. Det skriver Huffingtonpost.com.

Fra hvidt til brunt fedt

Hormonet kaldes irisin, og det bliver produceret i kroppen for at hjælpe den med at holde den rette temperatur og for at forbrænde fedt. Det forklarer forskerholdet i tidsskriftet Cell Metabolism, hvor undersøgelsen netop er blevet offentliggjort.

Irisin bliver også produceret, når vi motionerer almindeligt, og hormonet har bl.a. den funktion, at det hjælper til at omdanne det hvide fedt til brunt fedt. Brunt fedt hjælper netop til at forbrænde det hvide fedt.

Så meget forbrænder du ved at løbe fem kilometer. Få svaret på Femina.dk

Skru ned for varmen

Undersøgelsen viser også, at jo mere vi fryser og ryster, jo mere irisin producerer vi. Forskerholdet mener dog ikke, at vi skal slukke for radiatorerne derhjemme og klæde os af, så vi kan gå rundt at fryse, men det kan måske godt være en idé at undgå, at vores hjem er en sauna i vintermånederne.

- Måske kan det både være en fordel for budgettet og din forbrænding, hvis du sænker termostaten en smule i de kolde måneder, siger en af forskerne bag undersøgelsen, Francesco S. Celi. Det skriver Huffingtonpost.com.

Her er fem misforståelser omkring mad, der gør dig tyk. Se dem på Femina.dk

Lisbeth Madsen, NewsDesk  Aller Media.

Dagens Gossip