Du skal ikke besvare opkaldet, hvis dette nummer ringer

Hvis dette nummer ringer til dig, skal du under ingen omstændigheder svare, og hvis du gør, så afbryd opkaldet hurtigst muligt: +58 67 49 82 22.

Sådan lyder advarslen, efter at et hold svindlere lige nu forsøger at snyde tilfældige mennesker med en stime af opkald.

De udgiver sig fx for at være teknikere fra Microsoft, der vil hjælpe dig med at rette en fejl på din computer. Denne gang lyver svindlerne tilsyneladende om, at de kommer fra Storbritannien, men det viser sig, at de ringer fra Venezuela.

Microsoft Norges sikkerhedschef er derfor ude og advare Microsoft-kunder og andre. Han siger til norsk side3, at:

- Lige nu har der været en stille periode, men de her hændelser kommer i bølger. Det, jeg kan sige, er, at vi aldrig ville ringe til kunden. Den eneste undtagelse er, hvis kunden selv har ringet til os og bedt os om at ringe vedkommende op, siger Sikkerhedschef Ole Tom Seierstad.

Bølgerne har det med at "skylle" hen over et eller flere lande på én gang, men uanset om denne bølge rammer Danmark nu, er en god tommelfingerregel altid at undgå at tage telefonen, hvis det er et ukendt og især et udenlandsk, ukendt nummer, der ringer til dig. 

Dagens.dk har tidligere skrevet om lignende bølger af fup-opkald:

Læs også: Pas på: Tusindvis af svindelopkald rammer uskyldige telefonejere i disse timer

Læs også: Politiet advarer: Telefonsvindlere er ude med snøren igen - og de får desværre bid

Fælles for dem alle er, at de forsøger at narre informationer (kontooplysninger eksempelvis) ud af dig, som de derefter misbruger. 

Læs også: Kristian fik sit mobilnummer kidnappet af telefonsvindlere: Politiet kunne ikke gøre noget

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip