Du skal rette skønhedsfejlene om vinteren

Skrevet af Aller Media

24/02/2014

Dagens topnyheder

Pigmentpletter, karsprængninger, skønhedspletter, åreknuder – du kan stort set få fjernet alle de små ’fejl’, der let kan opstå i ansigtet eller på kroppen. Men for at undgå grimme ar, så er det en rigtig god idé at satse på at få det ordnet i vinterhalvåret. Det skriver KK.no.

Kosmetiske behandlinger: Det får kvinder oftest fixet. Se hvad på Femina.dk

- Næsten alle kirurgiske indgreb resulterer i ar, selv små indgreb så som fjernelse af en skønhedsplet. Alle ar vil gå igennem en modningsfase, som tager mindst et år. I løbet af denne periode kan solen påvirke de kosmetiske resultater negativt, fx kan ar ende med at blive mørkere end huden rundt om, siger Lena Myhre, der er hudlæge ved privathospitalet Aleris, til KK.no og fortsætter:

- Hvis der er tale om indgreb, som ikke haster, kan man med fordel gøre det i løbet af efteråret eller vinteren, siger hun.

Kom af med pigmentforandringerne

Rigtigt mange kvinder kommer med alderen til at døje med pigmentpletter i ansigtet. Primært pga. ubeskyttet ophold gennem solen, fx under graviditeter. Og efterhånden er der kommet ret effektive behandlinger, til at fjerne dem igen, men du bør få dem foretager i vinterhalvåret.

- At fjerne pigmentpletter er også en behandling, jeg vil anbefale at gøre i vinterhalvåret. Selvom både alder og hormoner kan have en indvirkning på, hvorfor du får disse pletter, så er det som regel solen, der er den største skyldner. Efter behandlingen bør du derfor holde dig væk fra solen, ellers kan pigmentpletterne komme lige tilbage igen, siger Iqra Malik, der er hud- og kropsterapeut, til KK.no.

Se mulighederne for at slippe af med pigmentpletterne på Femina.dk

Læg også skrappe kure om vinteren

Også andre mindre behandlinger som fx de populære frugtsyrepeelinger, også kendt som en kemisk peeling, er det en god idé at få foretaget, mens solens stråler endnu ikke er så skarpe.

- Frugtsyrebehandlinger er stærke behandlinger, som øger hudfornyelse, og de bør absolut gøres i vinterhalvåret. Grunden hertil er, at huden vil være meget ømfindtlig efter sådan en behandling og bør derfor ikke udsættes for sol i løbet af de første dage. Og når der er kommet ro på huden, bør man stadig bruge høj solfaktor, siger Iqra Malik.

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk,  Aller Media.