Du skal tænke dig om, når du sms’er din kæreste

Mangel på smileys, upersonlige tekster og overfortolkninger af sms’er kan ødelægge det hele.

Siden 1990’erne, hvor mobiltelefonen kom ind på markedet og gjorde sms’erne til vores foretrukne kommunikationsmiddel, har en del mennesker nok oplevet, at der er gået koks i kommunikationen.

For selv om sms’erne er praktiske og i mange tilfælde også en hyggelig form for kommunikation, når man er i tidspres, kan de alligevel resultere i misforståelser.

Det gælder ikke mindst, når det handler om kærlighed.

- Sms’er kan virke hårde, fordi formen er kort, og du går desuden glip af mimik og tonefald, og derfor er det ikke altid til præcis at forstå, hvad afsenderen mener. Er relationen mellem to mennesker ny og stadig usikker, så kan den part, der leder forgæves efter tegn på romantisk interesse i en sms, helt tabe modet.

- Det kan ske, at vedkommende afskriver den anden som partner på basis af tolkninger, som kun findes inde i vedkommendes eget hoved, siger cand.comm. og sexolog Sara Skaarup.

Her er de sextricks, der får dig til at se 7 år yngre ud – se dem på Q.dk

Når Mars skriver til Venus

Også når det kommer til sms-kommunikationen er der ofte forskel på mænd og kvinder.

- Nogle kvinder kan gå og føle sig overset eller ikke værdsat, fordi sms’erne ikke har været fyldige eller bekræftende nok. Mange kvinder skriver og forventer ofte selv en meget kreativ og varm kommunikation, mens mange mænd blot udveksler informationer.

- En del kvinder har også tendens til at tolke og læse mellem linjerne, og nogle gange tolker de helt ud i skoven, og det kan koste forhold eller skabe drama. I virkeligheden handler det måske bare om, at manden er mere kontant og mindre følelsesladet i sin skrivestil, siger Sara Skaarup.

Topløs læsning – sådan ser det ud, når vi kvinder læser bøger uden tøj på. Se galleriet på Q.dk

Den skrøbelige start

Det er især i datingprocessen eller i starten af et forhold, man skal være ekstra opmærksom på ikke at lægge for meget i sms’erne.

- Ofte er det lidt en gåde at regne ud, hvad den anden egentlig vil med en, i starten af en relation, og derfor er det ekstremt vigtigt, at man er præcis og tydelig, hvis man sender sms’er. Faktisk er det ofte bedre at ringe, da man i samtaler meget nemmere kan mærke den anden.

- Når der er krise i forholdet er sms også ofte en forkert kommunikationsform, da de er dømt til at blive læst med det sårede og vrede øje, siger Sara Skaarup.

Lad være med at overfortolke

Er du i tvivl om, hvad sms’en i virkeligheden betyder, så prøv at forholde dig meget nøgternt til det, der reelt står i sms’en.

- Som grundregel må man tage en sms’ ordlyd for pålydende. Er du i tvivl, så spørg afsenderen uden at anklage. Lad være med at lade andre tyde sms’en, da de ikke kender den præcise stemning mellem jer og afsenderens normale skrivestil, siger Sara Skaarup.

Gitte Holm, Tidens Kvinder/NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip