Du taber dig ikke fordi du dropper morgenmaden

- Når dit blodsukker dykker, og du føler dig særligt sulten, føler du dig følelsesmæssigt også berettiget til at spise mere. Derudover - når du berøver dig selv føde, tænker din krop så at sige, at der ingen kilde er til næring.

- Som et resultat sættes dit stofskifte ned, og som vi alle ved: Jo langsommere stofskifte, jo mindre vægttab, understreger diætist Lisa Bolting.

Vær opmærksom på fibre og fedt
Morgenmadsprodukter kan indeholde både et højt sukker- og et højt fedtindhold.

- Det du har brug for i en sund livsstil, er produkter med et højt fiberindhold, god smag og et forholdsvis lavt indhold af fedt. Det betyder, at du skal holde øje med deklarationen. De fleste produkter er tilsat sukker, men i forskellige mængder. Du skal helst finde produkter med mindst 8 g fibre pr. 100 g og gerne mere. Fedtindholdet må helst ikke overstige 10 g pr. 100, fortæller Lisa Bolting

Det skal du spise til morgenmad – se mere på SlankeDoktor.dk

Cornflakes-testen
Produkter i samme kategori kan indeholde store forskelle. Hvis man fx tager en portion Kellogg’s All-Bran, der svarer til 5 g fibre, og lægger den ved siden af en portion Kellogg’s Frosties, der også svarer til 5 g. fibre, vil den store mængdeforskel være tydelig.

- Der skal meget mere af den usunde Frosties til, for at komme op i fibre, men til gengæld skal der en ret lille portion til, for at nå et højt sukkerindhold. Det er logisk, at All-Bran, eller andre produkter med et højt fiberindhold, er et langt bedre valg end de meget sukkerholdige. Stort set alle almindelige cornflakes vil kræve samme store portion som Frosties, for at opnå 5 g fibre.

- Problemet er, at denne mængde giver omkring 10-15 gange så mange kalorier afhængig af det enkelte produkts indhold af sukker. For 5 g fibre i All-Bran får du kun 62 kalorier, hvorimod du får hele 927,5 kalorier for samme mængde fiberindhold, hvis du vælger Frosties. Så vær omhyggelig med dine valg, anbefaler Lisa Bolting.

12 slanketips til morgenmad og mellemåltid – se mere på SlankeDoktor.dk

Af Redaktionen, SlankeDoktor.dk/NewsDesk Aller Media

Dagens Gossip