Du vælger den partner der kysser bedst

Hvis du er som de fleste, så kan kysset være afgørende for, hvor længe du satser på, jeres forhold vil holde.

Ny forskning fra Oxford University peger på, at kysset er vores nøgleredskab til at finde ud af, om den person vi står overfor, er en vi satser på at være sammen med længe, skriver Huffingtonpost.com.

Forskerholdet, der opererede i afdelingen for eksperimentel psykologi, lavede undersøgelsen blandt 900 deltagere, hvoraf to ud af tre var kvinder, som de stillede en række spørgsmål for at klarlægge kyssets betydning.

- Partnervalg hos mennesker er en kompleks sag. Det involverer en række vurderinger frem og tilbage, hvor man spørger sig selv, om man har lyst til at gå dybere ind i forholdet, siger en af forskerne bag undersøgelsen, Robin Dunbar, professor ved Oxford University.

Hvor langt må du gå, før du er utro? Få svaret på Q.dk

Kvinder lægger større vægt på kysset

Kysset har ifølge undersøgelsen en helt særlig og afgørende betydning, når vi laver disse vurderinger helt i begyndelsen af et forhold. Især for kvinderne viser forskningsresultaterne.

- Den første tiltrækning inkluderer sandsynligvis ansigt, krops og sociale signaler. Derefter bliver vurderingen mere og mere intim, og når vi når dybere ind i flirtens stadier, så er det her kysset kommer ind i billedet, siger Robin Dunbar.

Kys kan kurere manglende sexlyst. Se hvordan på Femina.dk

Kun gode kys giver lange forhold

Forskningen viste også, at kysset har større betydning i et forhold, som man regner med skal holde længe frem for i korte forhold. Og at det er kvaliteten af kyssene op til, at man skal have sex, der er det vigtigste.

At kvinder finder kvaliteten af kyssene mere vigtig end mænd, forklarer forskerne med, at kvinder generelt er mere selektive end mænd, når de skal udvælge en partner.

Dette tilskriver de kvindens dybereliggende instinkter.

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip