Dubai i rekordforsøg: 400.000 raketter på seks minutter

Skrevet af admin

01/01/2014

Mest læste i dag

En stor del af verden har onsdag morgen dansk tid sagt velkommen til 2014 med en bølge af spektakulært fyrværkeri.

Særligt i Dubai blev der ved årsskiftet lagt ekstra kræfter i den pyrotekniske del af nytårsfejringen. Her forsøgte man at slå verdensrekorden for det største fyrværkerishow nogensinde.

Planen var at fyre 400.000 stykker fyrværkeri af og dermed ende i Guinness Rekordbog. Det glitrende show varede i seks minutter og strakte sig over 100 kilometer, dog med fokus omkring verdens højeste bygning, Burj Khalifa, der måler 830 meter.

- Det er fantastisk. Jeg vil fortælle mine børn og børnebørn, at jeg var her for at opleve denne begivenhed, sagde May Hinnawi, en 35-årig syrer, der overværede det store show.

Kuwait satte rekord for største fyrværkerishow i 2011 ved at affyre 77.282 raketter på en time.

I Europa festede en stor mængde folk ved Brandenburger Tor i Berlin, mens hundredtusindvis stimlede sammen på Champs-Élysées i Paris.

I London blev det nye år tiljublet, da parlamentets klokketårn slog 12. Folk var samlet ved Themsen for at se fyrværkeriet ved det store pariserhjul London Eye.

Titusindvis af folk indtog også Uafhængighedspladsen i Ukraines hovedstad, Kijev. Pladsen har på det seneste dannet rammen for protester mod regeringer beslutning om at vende EU ryggen til fordel for Rusland. Flere af de fremmødte på pladsen havde da også iklædt sig EU's flag.

Det var forventet, at omkring 2,3 millioner mennesker ville samle sig på stranden Copacabana i Brasiliens største by, Rio de Janeiro. Her fejrer man indgangen til et år, hvor byen skal være vært for det kommende VM i fodbold.

I det tyfon-hærgede Filippinerne var fejringen af det nye år dog langt mere afdæmpet end normalt. I hårdt ramte Tacloban var der planlagt fyrværkeri i et forsøg på at give borgerne en god oplevelse. Omkring 8000 mistede livet i stormen, der ramte 8. november.

/ritzau/AFP