Dum dansk turist får kæmpe bøde for at skyde truet fugl

Da 24-årige Rasmus Bjerre Zetner Nielson sigtede og skød med sin .270 kaliber Mossberg rifel mod den truede whio-and, tænkte han næppe på, at det ville koste ham en bøde på 64.761 danske kroner.

Men det var lige, hvad det gjorde, da den unge jæger dræbte det truede dyr, der i øvrigt kun er mellem 2500-3000 af tilbage. Samtidig pryder den også landets pengesedler. Det skriver det australske medie NZ Herald.

Dommen modtog han i går, torsdag, i retten i Christchurch.

Den unge dansker var i midten af februar taget på en tre måneders jægertur i New Zealand, hvor han købte sin riffel og ammunition.

Læs også:Politiet gør skræmmende fund hos 46-årig kvinde: Overalt lå døde hundehvalpe og katte

Og efter at have fået sin våbentilladelse drog han mod et bush-område i South Westland sammen med fire andre danskere.

Den fatale episode skete i starten af marts, hvor en helikopter fløj jæger-gruppen til Waitangi Forest Conservation Area. For på trods af, at en jagttilladelsen er gratis og kan findes på nettet, fik han aldrig hentet sådan en.

Men på turen skød og dræbte han altså flere dyr herunder whio-anden, som blev dræbt med et skud i brystet.

Desværre for den 24-årige blev han afsløret af to andre jægere i området, og sagen røg derfor for retten, skriver mediet.

Her erklærede han sig skyldig i anklagerne, og fortalte at han slet ikke vidste, at anden var truet. Han forklarede, at han fortrød sin gerning, og at han var en 'kæmpe idiot, og hjernedød'.

Men på trods af indrømmelserne, og at hans forsvarere beskrev som en ansvarsfuld jæger, slap han ikke for en samlet bøde på 64.761 danske kroner.

Læs også: Forskning slår fast: Derfor er labradorer så vilde med mad

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip