Dumoulin giver Froome baghjul i vild Vuelta-afslutning

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) leverede en bemærkelsesværdig præstation, da han vandt 9. etape af Vuelta a España efter en medrivende finish.

Dumoulin var hurtigst i kampen mod Chris Froome (Sky) og Joaquim Rodriguez (Katusha), da rytterne nåede målstregen på toppen af en kategori-1-stigning ved badebyen Cumbre del Sol.

Hollænderen rev sig fri med et par kilometer til mål, men blev indhentet af Froome, der lignede en mand, der havde fundet Tour de France-formen. Dumoulin kom dog tilbage og havde på imponerende vis flest kræfter i spurten.

Dermed overtager han løbets førertrøje fra Esteban Chaves, som ikke kunne hænge på, da tempoet blev forceret til slut. Chaves er nu nede på tredjepladsen, mens Rodriguez har klemt sig ind som nummer to.

Tour de France-toeren Nairo Quintana (Movistar) var en af de første, der spillede ud på den stejle stigning. Holdkammeraten Alejandro Valverde var næste mand på udflugt, men heller ikke han kom af sted.

Froome havde indledningsvis svært ved at hænge på, men briten kom altså stærkt igen og tog andenpladsen.

Inden etapen var Vuelta-feltet blevet temmelig svækket, da solide navne som Peter Sagan, Dan Martin og Tejay van Garderen havde forladt løbet efter den dramatiske 8. etape.

Dagen startede da også fredeligt, og et udbrud fik lov at køre væk, men da de forreste nåede den sidste stigning, var forspringet næsten spist.

Dermed var det op til klassementfavoritterne at sørge for underholdningen, men Dumoulin gav altså dem alle baghjul.

/ritzau/

Dagens Gossip