Duncan driller AaB's Europa-drømme i Aarhus

17/05/2016

Morten "Duncan" viste tirsdag aften, hvorfor han blev hentet hjem til AGF før forårssæsonen.

Efter at have scoret to gange i 5-1-sejren over Esbjerg i forrige runde i Alka Superligaen, så gentog "Duncan" bedriften tirsdag aften, da han scorede begge mål, da AGF hjemme besejrede AaB 2-0.

Resultatet betyder, at AaB fortsat ligger på femtepladsen med 49 point, og dermed fortsat har to point op til Brøndby på fjerdepladsen, der også giver mulighed for kvalifikation til Europa League. FC Midtjylland ligger på tredjepladsen med 52 point.

AGF har dermed vundet to gange i træk i dette forår. Holdet ligger stadig tredjesidst i ligaen, men har nu kun et enkelt point op til FC Nordsjælland og Viborg.

Jens Jønsson og Jesper Lange var tilbage i AGF-truppen, mens Elmar Bjarnason stod over med ankelproblemer.

Hos AaB var Kasper Risgård tilbage i truppen efter endt sygdom. Han indtog en plads på bænken fra kampens begyndelse og erstattede Thomas Enevoldsen med en halv time igen.

AaB havde revanche til gode, selv om seneste besøg i Aarhus endte 2-2. Det betød dog for nylig, at AGF kvalificerede sig til finalen i DBU Pokalen, hvor det senere blev til nederlag til FC København.

Hjemmeholdets Daniel A. Pedersen lå efter 20 minutter og vred sig i smerte efter, hvad der lignede et vrid i den ene ankel, og han måtte efterfølgende bæres fra banen og erstattes af Kim Aabech.

AaB var bedst på bolden i første halvleg, men hjemmeholdet var farligst og forsøgte sig fra distancen flere gange. Stephan Petersen afsluttede fra 25 meter efter en halv time, men bolden strøg lige forbi den ene stolpe.

Der var chancer i begge ender, og kort før pausefløjtet trykkede Danny Olsen så af fra 30 meter, og det knaldhårde skud tog stolpen.

Første halvleg endte uden scoringer, men det ændrede AGF på tre minutter efter pausen, hvor Morten "Duncan" Rasmussen viste sin målnæse første gang.

Alexander Juel Andersen brød igennem i højre side, og ingen AaB-spillere fik stoppet backen.

Juel Andersen sendte en hård aflevering ind i feltet, og den endte lige i fødderne på AGF-angriberen, der stod, hvor han skulle og hamrede bolden i mål til 1-0-føring.

Med 20 minutter igen slog Daniel Christensen en skruet bold ind i AaB-feltet.

Bolden blev i første omgang afvist, men den landede hos "Duncan", der igen stod, hvor han skulle, og AGF-angriberen trykkede resolut af og bragte AGF foran 2-0.

AGF kørte sejren hjem, mens AaB afslørede manglende skarphed og måtte tage hjem til Aalborg uden point.