Dunga fører Brasilien til ottende sejr i træk

29/03/2015

Ydmygelsen var gigantisk, da Brasilien sidste sommer tabte 1-7 i semifinalen til Tyskland og senere også tabte bronzekampen ved fodbold-VM.

Efter VM-slutrunden på eget græs har Carlos Dunga overtaget posten som landstræner efter Luiz Felipe Scolari, og det er siden gået væsentligt bedre for brasilianerne.

Søndag aften vandt Dunga og Brasilien for ottende gang i træk, da det blev til en smal 1-0-sejr over Chile på Arsenals normale hjemmebane Emirates Stadium i London.

Roberto Firmino scorede kampens eneste mål i venskabskampen, da Hoffenheim-angriberen efter 73 minutter elegant rundede Chiles keeper Claudio Bravo og scorede i et tomt net.

Dunga, som vandt VM-guld med Brasilien i 1994, havde skiftet Firmino ind 12 minutter tidligere i stedet for Luiz Adriano, og det viste sig at være en afgørende disposition.

De største stjerner, Brasiliens angriber Neymar og Chiles Alexis Sanchez, var derimod for ineffektive foran mål, og det blev aldrig de store profilers aften.

Især for Sanchez var kampen en skuffelse, da han normalt plejer at være mere dominerende på Emirates for sin klub Arsenal. Det var Chiles tredje nederlag i fire kampe.

Brasilien vandt torsdag 3-1 på udebane over Frankrig, som møder Danmark senere søndag aften i en testkamp i Saint-Etienne.

Historisk set har Brasilien kun tabt syv indbyrdes kampe mod Chile i nu 70 kampe.

Brasilien har vundet de otte seneste venskabskampe på fornem vis med en målscore, der hedder 18-2.