DUP: Efterforskning af politiskud trækker nok ud

Skrevet af admin

21/01/2014

Dagens topnyheder

Fordi 48-årige Muammer Arslan døde efter at være blevet skudt af politiet, lader svaret på, hvad der egentlig skete natten til fredag i Slagelse vente lidt længere på sig.

Det vurderer Kristian Palmann Jensen fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP). For selv om det ikke umiddelbart påvirker efterforskningen af politiskuddene, kommer der med et dødsfald flere led i sagen.

- Strengt taget har det ingen indflydelse på os. Det er blevet en mere tragisk sag af dødsfaldet, men vores opgave er uændret. Vi skal stadig prøve at afdække nøjagtigt, hvad der skete under skudepisoden, siger han og uddyber:

- Dog er det praksis, at man skal forbi Retslægerådet, når der er sket et dødsfald. Når man skal det, forlænger det selvfølgelig efterforskningen.

Kristian Palmann Jensen vil ikke udtale sig om, hvor lang tid det tager at afdække sagen. Men man skal nok væbne sig med tålmodighed i nogle måneder endnu.

- Hvis man tog Retslægerådet væk, tror jeg, at vores efterforskning ville være færdig i løbet af et par måneder, men det kommer nok til at tage længere tid, det viser al erfaring i sådanne sager med tragisk udfald.

- Der kommer nogle lægelige vurderinger ind over, som tager tid. Det er jo ikke bare at konstatere, at han er død. Det handler også om at klarlægge dødsårsag og andre parametre. Det er ikke til at gisne om, men det kommer formentlig til at tage noget tid, siger han.

Skuddramaet fandt sted natten til fredag i sidste uge. Den 48-årige blev angiveligt skudt af politiet, da han nægtede at smide en cirka 30 centimeter lang kniv fra sig, da betjentene råbte til ham.

Kort forinden havde manden stukket ud efter en yngre dørmand foran værtshuset The Old Irish Pub.

I første omgang blev den 48-årige erklæret stabil, men søndag eftermiddag døde han på hospitalet. Det lykkedes ikke DUP at afhøre manden inden.

/ritzau/