Dværgflagermus søgte vinterhi i spejderhytter i Smørum

I forbindelse med byggeriet af den kommende Tværvej mellem Smørumovre og Smørumnedre stod spejderhytterne efter planen først til nedrivning slut oktober.

Men da spejderne i kredsen gjorde Vejdirektoratet opmærksomme på, at den lille forsamling af dværgflagermus havde hængt sig til at sove under hytternes tag, med mulig henblik på overvintring, tog biologerne en hurtig beslutning om, at sætte redningsaktionen igang, for at få flyttet flokken.

Dværgflagermusen er nemlig en beskyttet dyreart i Danmark, og derfor måtte de fjernes straks, for at de ikke nåede at gå i vinterhi.

Efter samtale med Zoologisk Museum, gik arbejdet igang, og man besluttede forsigtigt at fjerne den øverste del af taget så hulrummet, hvor flagermusene befandt sig i, blev frit.

Dette ville gøre hytterne ubeboelige i flagermusenes øjne, og give dem en mulighed for at finde et alternativt sted, enten i huse eller træer, og søge vinterhi.

Aktionen forløb stille og roligt og var færdig Torsdag aften.

Vejdirektoratet har dog besluttet at rive hytterne ned før tid, så flagermusene ikke vender tilbage til stedet. I mellemtiden overvåges stedet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip