Dyb bekymring i London over Ruslands fremfærd i Syrien

Storbritanniens forsvarsminister, Michael Fallon, siger til Reuters, at "London i stigende grad er foruroliget" over Ruslands luftangreb på moderate oprørsstyrker og civile i Syrien.

Fallon understreger samtidig, at tiden er inde til, at den amerikanskledede koalition udnytter de seneste tilbageslag for Islamisk Stat.

- Jeg er i stigende grad foruroliget over de russiske bombeangreb. Antallet af dræbte og sårede stiger hele tiden.

- Vi har vurderinger, som taler om hundredvis af dræbte civile, fordi der anvendes meget ikkemålrettet ammunition i civile områder og mod oppositionsgrupper, der bekæmper regimet omkring præsident Bashar al Assad.

- Jeg beklager dybt denne udvikling. Forsøg på at styrke Assad-regimet vil blot forlænge lidelserne i Syrien. Rusland burde i stedet bruge sin indflydelse på at gøre det klart, at Assad ikke har nogen fremtid i Syrien, siger Fallon og tilføjer:

- Tiden er nu inde til at udnytte de seneste tilbageslag for Islamisk Stat og stramme grebet om bevægelsens hovedbastion i Syrien, Raqqa.

I de seneste uger har gruppens højborge i Syrien været mål for forstærkede luftangreb fra både den amerikanske koalition og Rusland.

Islamisk Stat bekræftede tirsdag, at gruppens topbøddel, den britiske statsborger Jihad John, blev dræbt i et luftangreb i Syrien i november.

I midten af november sidste år kom det frem, at amerikanerne muligvis havde dræbt Jihad John i et droneangreb på Raqqa. Det er først nu, at hans død bliver officielt bekræftet af Islamisk Stat selv.

Flere end 250.000 mennesker vurderes at være dræbt i konflikten i Syrien, siden den brød ud i 2011. Millioner er blevet sendt på flugt.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip